Apšvietimas interjere.

Lubiniai šviestuvai - netolima ateitis?

Kuriant jaukų, funkcionalų ir išskirtinį namų interjerą, svarbu ne tik profesionaliai parinkti baldai, spalvos, interjero detalės bet ir tinkamas apšvietimas. Pagal specialistų, apšvietimo svarbą vis dažniau įvertina ir patys gyventojai. Interjero dizaineriai sako, kad kuriant namų interjerą reikėtų žinoti keletą triukų, kaip galima sužaisti šviesa, ir taip visiškai pakeisti erdvę. Pavyzdžiui su lubiniais šviestuvais erdvę galima padaryti gigantišką.

Kaip sukurti optinė iliuziją žaidžiant su šviesa?

Pavyzdžiui norint patrumpinti ilgą koridorių, tiesiog užtenka sieną esančią koridoriaus gale apšviesti labai ryškiai, pavyzdžiui pakabinti gigantišką lubinį šviestuvą ar sietyną. Norint padaryti vizualiai platesnį kažkokį tai koridorių ar siaurą patalpą, tiesiog reikia šviestuvus išdėstyti ne per centrą, o arčiau kažkurios nors sienos. Galima apšviesti augalus. Apšvietus pavyzdžiui didžiulį augalą, sukuriant jam bliką ant lapo galime gauti tarsi šviesos atspindį, pavyzdžiui vidurnaktį, kuris mums suteiks tokią atmosferą. Taip pat labai lengvomis priemonėmis mes galime sužaisti su šešėliais, jeigu tarkim gaubtas meta šešėlius, tai gali sukurti kaip Jackson Pollock ir voratinklio derinį ant mūsų lubų ar sienų. Taip pat, galime sukurti savo sietyną nuleidžiant įvairiais aukščiais įvairius šviestuvėlius, susikuriant savo individualų tokį šviesos žaismą. Remontuojant butą ar namą, žmonės sienose palieka nišas, kurios tarnauja kaip lentynos: vazų, figūrėlių, nuotraukų įkomponavimui. Tos nišos yra apšviečiamos iš viršaus, įleidžiamais taškiniais, negalingais šviestuvėliais - tai iš tiesų praplečia patalpos erdvę ir tos nišos tampa kaip pagrindinis fokusas, patalpos puošmena.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį planuojant apšvietimą?

Pasak specialistų, prieš pradedant planuoti apšvietimą, pirma reikia atkreipti dėmesį į erdvę: joje vyraujančias spalvas ir aišku funkcijas, kurias atliks apšvietimas. Tuomet esą nedidelė patalpa bus funkcionali. Paauglio kambarį galime paskirstyti į miegamąją zoną, darbinę zoną ir poilsio zoną naudojant LED paneles ar lubinius šviestuvus.

Kalbant apie apšvietimo madas, šiuo metu itin populiarūs lubiniai šviestuvai su nuotolinio valdymo pulteliu. Toks apšvietimas leidžia keisti erdvės tipą - ryškų, aktyvų vaikų kambarį paversti ramia poilsio zona, sukurti jaukumo. Žmonės šiais laikais vis dar daro vieną pagrindinę klaidą: jie yra įpratę patalpą apšviesti vienu šviestuvu, tai ypač pasižymi senos statybos butuose. Jeigu jūsų namai jau įrengti o jūs vis dar norite pažaisti su interjeru, dizainerė pataria pabandyti mobilųjį apšvietimą. Ji taip pat įspėja, kad namuose apšvietus per daug atskirų akcentų, namai gali virsti muziejumi arba tiesiog šviestuvų salonu, kuriame nebus malonu gyventi, todėl kuriant interjerą patariama nepamiršti ir saiko.

Siūlome peržiūrėti mūsų siūlomus naujausių metų lubinius šviestuvus (paspauskite čia). Šaltinis NT Gidas

  • Parašė: mantas
  • Publikuota: Lubiniai šviestuvai
  • Sukūrimo data: 2019-03-25
  • Paspaudimai: 3262
  • Komentarai: 0

Palikti komentarą