Kaip pasirinkti šviestuvą?

Lubiniai šviestuvai

Turbūt retas kuris dabar pagalvoja, o kas būtų jeigu mes gyventumėme tamsoje? Na, galbūt pasišviestumėme žvakėmis... Tačiau šiais laikais, kai mes turime įvairiausias apšvietimo rūšis, įvairiausias apšvietimo formas, didesnis rūpestis yra sugalvoti, kaip tą apšvietimą įsirengti.

Kas priklauso nuo apšvietimo?

Kuomet 1879 m. Tomas Edisonas išrado lemputę, tikriausiai niekam nė į galvą neatėjo mintis, kokią reikšmę apšvietimas ateityje turės žmonių namuose. O reikšmė itin didelė, nors kartais apie tai net nepagalvojame. Štai specialistai sako: nuo to, kokius šviestuvus pasirinksite, priklauso ir kaip atrodys patalpos, mat sklindanti šviesa gali net sukurti įspūdį, kad pavyzdžiui kambarys yra siauresnis arba platesnis nei iš tikrųjų. Apšvietimas gali išryškinti dekoro kažkokią detalę, paveikslą, augalą, tokiu būdu galima ir pažeminti patalpą, susiaurinti. Bet kokiu atveju, žaidžiant su apšvietimu sukuriamos skirtingos nuotaikos. Be to, skirtingoms patalpos reikia priderinti ir skirtingą apšvietimą. Poreikis šviesos skirtingose patalpose skiriasi, pavyzdžiui miegamajam daug šviesos nereikia, ten žmogus ilsisi, puikiai tiktų LED šiltos šviesos lubinis šviestuvas, todėl privaloma rami , neintensyvi šviesa. O štai darbo kambariui, virtuvei ar valgomajam, kokybiška šviesa - būtinas dalykas.

Lubiniai šviestuvai ar LED šviesos panelės?

O kaipgi patys žmonės vertiną apšvietimo svarbą namuose? Pasak specialistų, pastaruoju metu yra populiariausios LED šviesos panelės, mat jos yra mažos ir yra tvirtinamos prie lubų, tačiau žmonės neatsisako ir klasikinių variantų, pavyzdžiui lubinių šviestuvų, sietynų, kas dabar yra būtinas dalykas vos ne visuose namuose. Siūlomos ir naujausios išmaniosios technologijos, kurių pagalbą šviestuvo intensyvumą ar spalvą galima valdyti nuotoliniu pulteliu. Tarkime ateinant svečiams, reikia daugiau šviesos, o vakare žiūrint televizorių - mažiau. Galbūt senyvo amžiaus žmogui sunku vaikščioti ir kiekvieną kartą nueiti prie jungiklio gaunasi savotiška kančia. Dirbat kažką tikslaus? Dažot? Pasirenkate dienos šviesą, ji nekeičia atspindžio, neiškraipo detalių ar kontūrų.

Tiesa, žmonės kol kas į tokias išmaniąsias sistemas žiūri atsargiai, tačiau yra neabejotinas susidomėjimas. Neabejojama, jog laikui bėgant, išmaniųjų šviestuvų paklausa tik augs. Specialistai pataria: įsirengdami apšvietimą namuose netaupykite - galbūt tai ir atsieis porą ar kelis tūkstančius eurų, tačiau tai ilgalaikė investicija ne tik į jūsų namų dizainą, bet ir į jūsų sveikatą, o kokybė čia itin reikalinga. Siūlome įsigyti dar Lietuvoje nematytus, naujausių modelių, nuotoliniu pulteliu valdomus lubinius šviestuvus!

Informacijos šaltinis: NT Žinios

  • Parašė: mantas
  • Publikuota: Lubiniai šviestuvai
  • Sukūrimo data: 2018-07-02
  • Paspaudimai: 2833
  • Komentarai: 0

Palikti komentarą