Svetainės apšvietimo ypatumai

SVETAINĖS APŠVIETIMAS 

Svetainė paprastai yra centrinis, daugiafunkcinis namų centras, kuriame praleidžiame daugiau laiko nei bet kuriame kitame namų kambaryje. Nesvarbu, ar šioje erdvėje užsiimate pramogine veikla, darbu ar poilsiu, čia šviestuvai turėtų patenkinti visus jūsų poreikius. Geriausias pasirinkimas turėtų ne tik apšviesti kambarį, bet ir pakelti nuotaiką, skatinti produktyvumą ir sukurti tinkamą atmosferą, ypač jei natūralios šviesos kiekis kambaryje yra mažas. 

APŠVIETIMO TIPAI 

Iš esmės svetainė turi būti aprūpinta trimis strategiškai išdėstytais apšvietimo tipais. Pirmasis – bendra erdvės šviesa. Dažniausiai ją išgauti naudojami lubiniai šviestuvai. Kitas svarbus apšvietimas yra skirtas tam tikroms veikloms, jis naudojamas konkrečiose patalpos vietose, pvz., darbo stalo zonoje. Tam dažniausiai panaudojamos pastatomos lempos. Ne ką mažiau svarbus yra akcentinis apšvietimas, kuris naudojamas norint atkreipti dėmesį į tam tikrą kambario ypatybę. Jis gali pabrėžti sienų dailę ar dekoratyvinius kūrinius. Ši apšvietimo trejybė svarbi norint sukurti tobulą pusiausvyrą svetainėje.  

Prieš priimant sprendimą reikėtų atsižvelgti į keletą pagrindinių dalykų. Svarbu nuspręsti kurioje kambario vietoje, koks apšvietimas atliks savo funkciją. Taip pat pagalvokite apie kambario mastą ir dydį. Masyvūs šviestuvai gali atrodyti pernelyg griozdiški mažose svetainėse, todėl svarbu pasirinkti tinkamą įrenginių dydį. Nepamirškite apsvarstyti kokią nuotaiką ir atmosferą norite sukurti. Šiltas apšvietimas idealiausiai tinka, kai norite atsipalaiduoti ir ilsėtis, o šalta balta šviesa suteikia energijos ir puikiai tinka atviresnei erdvei. Toliau dalinamės kokie įrenginiai gali padėti sukurti visas tris išvardintas apšvietimo rūšis jūsų svetainėje. 


ŠVIESTUVAI SVETAINĖJE 

Lubiniai šviestuvai yra įvairių tipų, formų ir dydžių. Populiariausi yra kuklesni, pakabinami įrenginiai, kurie sukuria ryškią, fokusuotą šviesą. Dažnai jų aukštis reguliuojamas, tad galima lengvai pritaikyti bet kokio dydžio patalpoms. Šiuo atveju, taip pat nepamirškite išnaudoti reguliuojamos šviesos galimybių ir džiaukitės tiek ryškia, tiek blankia šviesa. 

Jei svarstote ant lubų kabinti sietyną, svarbu atsižvelgti į lubų aukštį. Aukštesnės lubos suteikia vietos stulbinantiems įrengimams. Planuodami interjerą apsvarstykite galimybę apšvietimą pirmiausia įrengti erdvėse su aukštesnėmis lubomis, o vėliau priimkite kitus erdvės dizaino sprendimus, papildančius šį kūrinį. Netinkamai pasirinktas apšvietimo įrenginio dydis gali užgožti kompaktišką erdvę. 

Sieniniai šviestuvai puikiai tinka apšviesti konkrečias patalpos vietas ir yra skirti akcentiniam apšvietimui. Jie gali būti įmontuojami į sieną, toks sprendimas idealiai tinka siekiant kurti estetišką vaizdą. Apšviečiant brangų meno kūrinį, nišą ar keramikos objektų kolekciją, kambaryje sukuriamas kontrastas. Svarbu atsiminti, jog rekomenduojama neįrenginėti sienų apšvietimo akių lygyje, ypatingai jei lemputės montuojamos atvirai, be jokio gaubto. 

Jei turite mėgstamą skaitymo ar darbo vietą, jai apšviesti tinkamiausi pastatomi šviestuvai. Jie ne tik apšviečia tamsiausius erdvės kampus, bet ir pastatyti šalia sofos gali sukurti jaukią poilsio zonos nuotaiką. Toršerai gali būti naudojami bet kur ir yra ypač palankūs norint sukurti silpną mažos erdvės apšvietimą. Nuo metalinio iki medinio, ryškus toršeras gali tapti puikiu svetainės elementu. Svarbiausia įsitikinkite, kad lempos dydis yra proporcingas jūsų kambario erdvei. 

Stilingai apšvieskite savo svetainę pasitelkdami geriausias ekspertų idėjas ir patarimus. Garantuojame, kad transformuota erdvė net tik atneš šviežią, modernaus interjero gūsį, bet ir pakels jūsų nuotaiką.  

  • Parašė: text_none_author
  • Publikuota: Lubiniai šviestuvai
  • Sukūrimo data: 2021-06-28
  • Paspaudimai: 771
  • Komentarai: 0

Palikti komentarą