Viskas ką reikia žinoti apie pakabinamus šviestuvus

PAKABINAMI ŠVIESTUVAI

Iš įvairiausių rūšių šviestuvų, pakabinami šviestuvai gali suteikti daugiausiai galimybių išryškinti ir įnešti į kambarį autentiškumo. Šie šviestuvai yra tokie pat funkcionalūs, kaip ir bet kurio kito tipo šviestuvai, t. y. užtikrina bendrą aplinkos apšvietimą arba kryptingą apšvietimą. Kaip žinoma jų būna įvairių stilių, formų, medžiagų ir spalvų, kurias galima derinti ir sukurti dramatišką efektą. Įrengti tokį apšvietimą nėra sudėtinga, ypač jei tik keičiate šviestuvą. Išjungę elektros tiekimą į kambarį ir įsitikinę, kad jis tikrai išjungtas, sumontuokite naują tvirtinimo įrangą, prijunkite šviestuvą prie elektros dėžutės ir pritvirtinkite šviestuvą. Gera žinia, jei nenorite jungti laidų, galima įsigyti tokių šviestuvų, kuriuos tereikia pakabinti ant lubų ar sienos ir įjungti į kištukinį lizdą. Nesvarbu, ar šie šviestuvai kabo virš virtuvės kriauklės, baro stalviršio, ar koridoriuje, svarbiausia, jog jie atrodo ir veikia geriausiai, kai yra naudojami laikantis kelių estetikos ir praktikos taisyklių. Norėdami jums padėti, dalinamės atsakymais į dažniausiai užduodamus klausimus apie pakabinamus šviestuvus.


PAKABINAMŲ ŠVIESTUVŲ ATMINTINĖ

  • Į ką turėčiau atkreipti dėmesį renkantis dizainą?

Prieš pirkdami pakabinamą apšvietimą, atsižvelkite į kontekstą. Jūsų namų stilius ir interjeras yra geriausias atspirties taškas. Ar jūsų kambariai modernūs ir minimalistiniai, ar šilti ir senoviniai? Ar jūsų namai klasikiniai ir tradiciniai, žaismingi ir eklektiški, prabangūs ir puošnūs, ar santūrūs ir paprasti? Rinkitės šviestuvą, kurio medžiagos ir formos papildo jūsų namų stilių.

Taip pat apsvarstykite, kur šviestuvas bus pakabintas. Įspūdingas efektas sukuriamas kabinant šviestuvus virš valgomojo stalo. Rinkdamiesi kelis šviestuvus virš baro ar stalviršio, atsižvelkite į vadinamąją „trijų taisyklę“, pagal kurią siūloma kabinti tris vienodus šviestuvus tam, kad būtų sukurtas pusiausvyros pojūtis (nelyginių elementų raštai yra malonesni žmogaus akiai). Jei dauguma jūsų baldų yra kvadrato formos, apsvarstykite galimybę pasirinkti apvalų ar cilindro formos šviestuvą kaip kontrastingą akcentą arba atvirkščiai.

  • Kokį dydį turėčiau pasirinkti?

Pakabinami šviestuvai geriausiai atrodo, kai jų dydis dera su kambario ir jo baldų dydžiu. Didžiuliame valgomajame rinkitės masyvų šviestuvą, o kompaktiškame kampelyje mažesnį, jo dydį atitinkantį šviestuvą. Žinoma, jei norite sukurti įspūdį, geriau naudoti didesnius šviestuvus. Tik būkite atsargūs, svarbu pasirūpinti, kad dydis neužgožtų kambario ir kitų jo baldų.

  • Kada reikėtų kabinti keletą šviestuvų iš eilės?

Šviestuvų eilė yra puikus pasirinkimas labai ilgiems valgomojo stalams bei virtuvės barams. Svarbiausia bet kurioje erdvėje rasti pusiausvyrą tarp visų kitų konkuruojančių kambario elementų. Kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, virš trumpo, plataus stalo mažoje patalpoje, vertėtų nesilaikyti „trijų taisyklės“ ir vietoj to naudoti vieną ar du didesnius šviestuvus, kad atkreiptumėte dėmesį į barą, o erdvė neatrodytų pernelyg užimta.

  • Ar verta naudoti valdymo pultelį?

Įrengti reguliatorių visada verta. Jis ne tik leidžia kontroliuoti bet kurio paviršiaus ar erdvės apšviestumą ir šviesos kiekį, bet ir yra puikus būdas apriboti energijos suvartojimą ir sumažinti sąskaitas už energiją.

  • Parašė: text_none_author
  • Publikuota: Lubiniai šviestuvai
  • Sukūrimo data: 2021-07-28
  • Paspaudimai: 1530
  • Komentarai: 0

Palikti komentarą