Pakabinamų šviestuvų įrengimo aspektai

PAKABINAMŲ ŠVIESTUVŲ ĮRENGIMAS

Ar kada nors susimąstėte, kokiame aukštyje reikėtų kabinti šviestuvus? Akivaizdu, jog jie yra labai graži namų interjero detalė, suteikianti dramatiškumo, įdomumo ar prabangos bet kuriam kambariui, tačiau jei šie šviestuvai bus pakabinti per aukštai arba per žemai jie gali atrodyti visiškai ne savo vietoje, o kambario vaizdas nebus estetiškas.

Dauguma svarsto, ar yra kokia nors laiminga formulė arba aukštis, kuriame reikėtų įrengti pakabinamus šviestuvus? Tiesa ta, kad tai priklauso nuo kelių pagrindinių dalykų: šviestuvo dydžio ir stiliaus, lubų aukščio, vietos, kurioje bus kabinami šviestuvai (t. y. virtuvė, valgomasis ir t.t.) bei asmeninių pageidavimų. Nepaisant šių aspektų, yra keletas gudrybių, kuriomis vadovaujantis galima šviestuvus pakabinti teisingai!


ŠVIESTUVŲ KABINIMAS PAGAL NAMŲ ZONAS

  • Virtuvė. Virtuvėje pakabinamus šviestuvus paprastai reikėtų kabinti 70-80 cm atstumu virš darbastalio. Ši taisyklė taikoma luboms, kurių aukštis siekia apie 2,1 m. Jei jūsų lubų aukštis yra 2,4 m virtuvinį šviestuvą turėtumėte kabinti 78-88 cm aukštyje virš darbastalio.
  • Valgomasis. Tinkamas aukštis, kuriame reikia pakabinti valgomojo šviestuvą, labai priklauso nuo šviestuvo stiliaus. Jei pasirinktumėte labai dekoratyvų ar gan nemažą šviestuvą, jį turėtumėte kabinti aukščiau tam, kad jis neužstotų akių lygyje matomo vaizdo. Bendroji rekomendacija yra kabinti valgomosios erdvės šviestuvą 75 cm virš stalo.
  • Laiptų erdvė. Svarbiausias dalykas, į kurį reikia atsižvelgti, yra tai, kad po šviestuvais liktų pakankamai laisvos vietos žmonėms vaikščioti. Rekomenduojama palikti bent 2,1-2,4 m tam, kad aukšti svečiai nejaustų poreikio pasilenkti lipant laiptais. 
  • Įėjimas arba prieškambaris. Kaip ir laiptų erdvėje, tinkamas pakabinamo apšvietimo aukštis priklausys nuo to, ar šviestuvai kabinami taip, jog žmonėms reikės po jais vaikščioti. Jei norite pakabinti šviestuvus prieškambaryje, kuriame yra veidrodžių, apsvarstykite galimybę pakabinti juos akių lygyje (arba šiek tiek aukščiau), jų paskirtis yra apšviesti veidą, todėl per aukštai pakabinti šviestuvai neįgyvendins šios užduoties. 
  • Vonios kambarys. Vonios kambaryje pakabinami šviestuvai gali suteikti išskirtinį efektą. Paprastai jie kabinami prie veidrodžio arba kartais kampe prie vonios. Kaip ir prieškambaryje, vonios kambaryje šiuos šviestuvus norisi kabinti akių lygyje arba šiek tiek aukščiau, prie sienos, kad žmonės į juos neatsitrenktų. 
  • Miegamasis. Miegamojo šviestuvai paprastai kabinami šalia lovos arba kambario centre. Iš abiejų lovos pusių kabantys šviestuvai naudojami vietoje stalinių lempų, todėl tinkamą aukštį lengva nustatyti įsivaizduojant, kad jie kabo stalinės lempos gaubto aukštyje. Taip pat verta paminėti, kad dažnai mažesni šviestuvai kabinami žemiau, o didesni – aukščiau, tačiau jūsų asmeniniai pageidavimai nulems geriausią šviestuvų aukštį. 


KITI PAKABINAMŲ ŠVIESTUVŲ PATARIMAI

  • Pastatykite baldus arba sužymėkite patalpą. Suprantame, kaip sudėtinga priimti sprendimą kur kabinti šviestuvus, ypač kai įrenginėjate naują būstą. Šiuo atveju siūlome naudoti lipnią juostą, kad tiksliai pažymėtumėte, kur stovės jūsų baldai. 
  • Atsitraukite ir patikrinkite. Paskutinis teisingo aukščio nustatymo testas yra jūsų asmeniniai pageidavimai. Pasitelkite į pagalbą kitą žmogų, kad jis palaikytų pakabinamus šviestuvus tokiame aukštyje apie kokį galvojate tam, jog galėtumėte atsitraukti ir patikrinti, ar esate patenkinti.

  • Parašė: text_none_author
  • Publikuota: Lubiniai šviestuvai
  • Sukūrimo data: 2021-07-28
  • Paspaudimai: 2053
  • Komentarai: 0

Palikti komentarą